torsdag 14 juni 2012

Ledig tid?

Ja, har man någon stund över när man har semester som lärare kan man ju alltid arbeta med matriser och terminsplanerning. Nu tror jag inte att så många funderar över hösten redan men för några få "loosers" är det redan aktuellt med en ny termin. Har man inget annat i livet än sitt arbete är det bara att köra och kanske kan den få jobba med matriser i alla ämnen. Det skulle nog inte vara de största protesterna emot i alla fall. Det är i vissa fall för sent att ångra att man har lagt ner hela sin själ i ett arbete som man brinner för men är man inte känner någon direkt uppskattning.
Avtalsrörelsen är inne i ett hett skede säga det från fackligt håll. Vad menar de med det? troligen att de sitter tillsammans med SKL och förhandlar-. man undrar hur detta förhandlas - över en god middag på en trevlig restaurang. Eller i en svettig mörk lokal någonstans i en avgasfylld storstad typ Stockholm. Nu säger vi att det är dags att visa på feta resultat. Annars...ja vadå annars. Det enda vi kan göra är att gå ur fackförbunden som säger sig företräda oss och kanske gå med i något mer starkt förbund - syndikalisterna är väl i så fall det enda alternativet. Vad vill vi ha? Definitivt högre löner och bättre arbetsmiljö, arbetstiden är också viktig tillsammans med innehållet i den...vad anser man att en lärare ska utföra för arbetsuppgifter. Är bara trött på Björklund.
Orolig över situationen på arbetsplatsen eftersom det kommer att dras ner massor och det påverkar såklart eleverna och deras arbetsmiljö. Naturligtvis kommer även personalen att känna av det men vi har oftast en möjlighet att lämna platsen och söka oss vidare. Nu hoppas jag inte att någon lämnar oss innan hösten - vi har redan sett att flera stycken, som har bestämt sig för att den här skolan är en dålig plats att vara på. Trots alla bra människor som finns här. Personalen mår sämre än på mycket länge. Vi får se vad som händer i augusti. En sak är säker och det är att det blir stora förändringar, bra eller dåliga det vet vi inte ännu. Facket kommer att svettas många gånger - det är den uppenbara slutsatsen. Vi kan bara säga LYCKA TILL!

Inga kommentarer: