tisdag 17 april 2012

Oro i klassrummet

Oj vad det var mycket oro på dagens lektioner. Vad händer? Är det en allmän oro över situationen på skolan eller är det något som vi inte vet om ännu? Brandlarmet går??
Betygsstress? redan - ja så kan det vara eftersom vi pratar betyg ofta och det är jobbigt att inte veta riktigt vad som ska göras för att uppnå målen för det betyget jag vill nå.
Mitt råd är som alltid - fråga läraren du har i ämnet, hen måste kunna svara på dina frågor och ge dig konkreta råd för att du ska komma vidare i din inlärning. I matte är det fortfarande så att ansträngningen är alldeles för låg hos några elever och jag tror att dessa kommer att bli grymt besvikna när de förstår att de inte kommer att uppnå de mål de har satt upp. Kom till dina lektioner väl förberedd - ha alltid med dig rätt material (en förutsättning för att du ska kunna arbeta).
Varför ska jag komma i tid? För att de vuxna säger det? Nä, absolut inte bara därför utan för att du missar inledningen av passet och det betyder att du får svårare att följa med vid resten av genomgången och det blir också jobbigare att sätta sig ner och börja räkna själv.

Alla kan komma sent någon gång - skulle detta hända dig så tänk på att snabbt hitta en plats. Försök att hitta fokus och lugnet hos dig själv. Kolla vad läraren har skrivit på tavlan, se om du förstår vad som händer. Fråga därefter om du inte förstår.

Inga kommentarer: